Engelse Cocker Spaniel kennel

"Rude & Gentle's"


 

Welkom bij kennel Rude & Gentle's", wij fokken Engelse Cocker Spaniels

Toen ik een jaar of 10 was kochten mijn ouders een Engelse Cocker Spaniel reutje, genaamd Perry. Hij zou met mijn 2 jongere broertjes, zusje en mij opgroeien en was een blauwschimmel met tan hoopje energie, een gewillig slachtoffer voor haar make-overs en onze grootste vriend. Uren heb ik met hem gewandeld langs de Lek en (voor mijn gevoel) uren heb ik staan roepen toen hij een keer los schoot van de riem en een weiland vol schapen in scheurde. Er is niets gebeurd overigens.

Perry was mijn maatje, luisterde altijd naar al mijn geheimen en troostte waar nodig. Hij had ook een voorliefde voor de speen van mijn jongste broertje...  Ik heb veel van hem geleerd. Zoals die keer dat ik met mijn jongste broertje naar de kinderboerderij ging. Het was een leuke wandeling en Perry mocht mee. Nooit aan gedacht dat hij de kinderboerderij niet in mocht, dus Perry werd aan een fietsenrek vastgebonden. We waren nog geen 5 minuten binnen, toen hij (met fietsenrek) het erf op kwam. Alle beesten van de kinderboerderij overstuur, vanwege het inmense lawaai. De les? Soms is het beter om de hond niet mee te nemen!

Ondertussen ben ik getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik fok al 25 jaar honden, maar had me gericht op Engelse Bulldoggen en American Staffordshire Terriers. Na een stop rondom de geboorte van onze dochter, die inmiddels 10 jaar is, begon het toch weer te kriebelen. En ineens moest ik aan Perry denken, mijn jeugdvriend. Waarom geen Engelse Cocker Spaniels fokken en meer mensen  zo'n fantastische vriend of vriendin gunnen?

In ons huis wonen nu 3 honden. Onze oude chocolate labrador Whoopy (bijna 11) en Engelse Cocker dames Olive en Pippa.

Wij zijn lid van de Cocker Spaniel Club, en onze pups worden gefokt volgens de eisen van de Cocker Spaniel Club, qua gezondheid, exterieur en karakter.

Graag maak ik kennis met eventuele pupkopers voor de pups worden geboren. Op deze manier is er van beide kanten het vertrouwen dat er alles aan gedaan is en wordt om de pup een goed leven te geven.

 

Tinde Hauser - van Rossen